Med Matrix терапия

Мед Матрикс е холистична терапия, която подпомага детоксикацията и възстановяването на телесния матрикс.

Какво представлява матриксът

Матриксът е съвкупността от всички съединителни тъкани в тялото. Тези тъкани имат много важни функции – да свързват системите и органите, да ги поддържат на точните им места, да поддържат инфракструктурата и всички съдове и нервни окончания стигащи до и от клетките. Матриксът изгражда до 80% от общата клетъчна маса, което го прави основната тъканна система в човешкия организъм.

Физиологични функции на съединителната тъкан (матрикса)

Както казахме, съединителните тъкани играят важна роля за правилното построяване на организма, позиционирането на органите и взаимосвързаността им. Тялото има различни видове съединителни тъкани, чиито функции се различават. Ето ги и оснивните задачи, които матриксът изпълнява:

 • Хранителна, протективна и контролна функция;
 • Филтрира и блокира вредните субстанции;
 • Регулира всички базални метаболитни функции;
 • Складира и възстановява (честотната) информация;
 • Свързва аферентните нерви (провеждащи информация от тъканите към ЦНС) и еферентни нерви (провеждащи информация от ЦНС към тъканите и различните органи);
 • Резервоар на защитни клетки;
 • Временно складиране или изхвърляне на всички субстанции (токсини), които не могат да бъдат разбити или детоксикирани.

Устройство на матрикса

Матриксът представлява функционална мрежа, изградена от няколко вещества – еластин, колаген и аминокигликозиди. Свързващата му функция създава инфраструктурата, необходима, за да се доставят хранителни вещества до клетките на органите. Той осъществява връзката между кръвоносните съдове, нервите окончания, лимфната система и позволява циркулацията на течности в цялото тяло.

Това означава, че при намалена функционалност на матрикса до органите не достигат необходимите хранителни вещества и в тях се задържат отпадни продукти. Това е сериозна предпоставка за заболявания и здравословни проблеми. Когато съединителната тъкан не изпълнява ролята си дори медикаментозното лечение не е ефективно, защото реално не достига до необходимите места. Ето защо грижата за матрикса е от първостепенно значение за всеки човек, който иска да се радва на добра детоксикация и оптимални регенеративни функции на организма си.

Как се уврежда матриксът

Нарушенията на съединителните тъкани се случват по няколко начина. Накратко, всички те са свързани с натрупването на различни токсични вещества в съединителните тъкани.

Потенциалните нарушения на матрикса могат да се случат още във вътреутробния период. Ако нашата майка е употребявала алкохол и цигари, ако е била изложена на екологични замърсители или е консумирала храни, обработвани с пестициди – всичко това оставя отпечатък върху съединителните тъкани на плода. В такива случаи се наблюдава новородено с намалена функция на матрикса.

С порастването изборите, които правим стават все по-значими за здравето на тези тъкани. Срещу някои замърсители не можем да направим много. Замърсеният въздух, нискокачествената вода и ежедневните високи нива на стрес създават натрупвания на определени токсични вещества в съединтиелните тъкани.

Други токсини обаче са въпрос на избор. Консумирането на некачествена храна, например, създава сериозни предпоставки за вътрешни възпаления и наслагване на токсини в матрикса. Честата употреба на медикаменти също влияе на съединителните тъкани. Когато не се грижим добре за тялото си, способността му да изхвърля отпадъчните вещества значително намалява.

Детоксикацията е важна функция на организма, която се извършва чрез няколко механизма. На първо място, важна роля играе черният дроб, който преработва различните токсини. След това през лимфната тъкан те достигат до отделителните органи – дебелото черво, бъбреците и кожата. Ако в тялото се натрупат твърде много отпадни вещества, то временно използва съединителните и мастните тъкани като депа, където да ги складира.

За съжаление, съвременният начин на живот предлага твърде много стресори и голяма част от хората не се грижат адекватно за здравето си. В такива случаи токсините се задържат в матрикса и не позволяват адекватното му функциониране. Съединителните тъкани задържат също и различни остатъчни вещества от възпалителни процеси (бактериални, гъбични, вирусни и паразитни). Те са „дом“ на различни латентни форми на патогени, които се активират дори при лек спад на защитните сили на организма. Именно за това някои заболявания изглежда не подлежат на лечение, дори с антибиотици – защото причината за появата им се корени в съединителните тъкани.

В обобщение, матриксът подлежи на дългосрочен стрес от излишна киселинност, хронични възпаления и инфекции, отрови свързани с околната среда, недохранване, стрес и нездравословен начин на живот. Това намалява функциите му, не позволява на клетките и органите да имат достъп до важни хранителни вещества. В резултат се появяват хронични заболявания, алергии, слаби защитни сили на организма, депресия, хронични кожни оплаквания и редица други проблеми.

Какво представлява терапията Med Matrix

Този терапевтичен метод е комбинация от три синергични лечебни процедури, които подобряват състоянието на матрикса. Първата процедура представлява подаване на постоянен нискочестотен ток на равни интервали. Част две включва петехиален сукционен масаж и терапията завършва със специална енергоинформационна системна терапия /SIT – Биорезонансна терапия/. SIT подава към тялото два вида честотни сигнали:

 • Собствените вибрации на пациента;
 • Хомеопатични лечебни честоти, които подпомагат дейността на клетките и метаболизма.

Прави магнитни полета поддържат трансфера на системна информация. Това не само почиства физически тъканите, но и генерира нова енергия.

Мед Матрикс е перфектната подготвителна терапия за всички други видове лечение. След като се възстанови способността на съединителната тъкан да изпълнява функциите си, всяка друга процедура се приема много по-добре от тялото и дава по-бързи и ефикасни резултати.

Метод на лечение

Мед Матрикс терапията се състои от три фази на лечение. Когато са комбинирани, те имат мощен синергичен ефект, който възстановява съединителните тъкани, подпомага телесната детоксикация и възстановителните сили на организма.

В първата фаза постоянните токови импулси обръщат поляритета на матрикса и така нормализират обмяната на веществата във болните тъкани. Фаза две включва сукционен масаж, който стимулира и освобождава мускулното напрежение и сковаността от тъакните. Така по механичен път се стимулират детоксикацията, движението на лимфата и кръвообращението. Системната информационна терапия подпомага дейността на имунната система.

1. Лечение с ритмичен /на равни интервали/ постоянен ток

Наслагването на токсини в матрикса затруднява не само детоксикацията, но и регенеративните способности на клетките. Болната съединителна тъкан има отрицателен заряд и средата в нея е с висока киселинност. Чрез подаването на ритмичен постоянен ток се неутрализира зарядът на тъканите. Това подпомага нейното алкализиране, активира протоните и подпомага метаболитните функции на матрикса.

2. Петехиален сукционен масаж

Петехиалният сукционен масаж е съвременна форма на прилагане на вендузи и се използва за механично почистване на тъканта. При този метод вендузите се поставят на необходмите места и чрез смукателни електроди се произвежда ниско налягане върху матрикса. Това позволява извеждането на токсините и отпадните продукти от тъканите, които след това лесно могат да бъдат изхвърлени чрез лимфната система. В същото време електродите обхващат патологичните честотни модели на токсините и след това ги използват за системна енерго- информационна терапия. При прилагането на масажа с времето тъканта става по-стегната и зачервяването от вендузите изчезва много бързо.

3. Системна информация терапия (S-I-T)

Системната информационна терапия цели да неутрализира патологичните енергийни полета. Чрез засмукващия електрод се извлича информация относно токсините и отпадните продукти, които са налични в матрикса. Тези нисковибрационни вещества започват да се облъчват с уреда на принципа на биорезонансната терапия. Към тялото се подават и клетъчни и поддържащи метаболизма честотни сигнали, подкрепени от правите магнитни полета, които се връщат при пациента като терапевтични сигнали. Така се отключват способностите на организма да се самолекува и се оптимизира дейността на имунната система.

Как протича Мед Матрикс терапията?

Всяка процедура преминава през следните етапи

Поготовка на пациента: терапевтичната област (гръб, стави, бедра или корем) се затоплят предварително за около 5 мин.

Мед Матрикс терапия на гръб за стимулиране на базални функции: 15-25 мин.

Мед Матрикс терапия на стави, бедра или корем: 10-20 мин.

Лимфен дренаж на долни крайници: 15 мин. Чрез апаратният лимфен дренаж се подпомага извеждането на отпадни метаболитни продукти от лимфната система на долните крайници.

С каква честота се провежда терапията?

За най-добри резултати терапиите се провеждат в интервал от 2-3 дни.

Колко процедури са необходими за пълноценна детоксикация на матрикса?

Детоксикацията на съединителните тъкани е строго индивидуална и зависи от конкретните ви нужди. Заедно с Мед Матрикс терапията могат да ви бъдат препоръчани промени в хранителния режим и движението, методи за алкализиране на организма, суплементиране с хранителни добавки, колон-хидротерапия, озонова терапия или сауна. Препоръчителният минимум процедури е 10, но при дадени пациенти може да се необходими до 16-20 терапии.

Мед Матрикс терапията е ефективна при:

 • Всички хронични заболявания;
 • Всички форми на алергии;
 • Хронични интоксикации;
 • Вирусно натоварване;
 • Намален имунитет;
 • Хронични кожни заболявания;
 • Депресия.

Добри терапевтични резултати са докладвани при:

 • Бронхиална астма;
 • Ревматични заболявани;
 • Артрози;
 • Скованост на гръбначният стълб;
 • Плексит;
 • Дископатия;
 • Целулит;
 • Възрастово остаряване на кожата;
 • Нарушено състояние на съединителните тъкани;
 • Токсичен стрес;

Мед Матрикс терапията не се препоръчва при:

 • Бременност;
 • Тежка чернодробна недостатъчност;
 • Терминална бъбречна недостатъчност;
 • Остри кожни заболявания на гърба;
 • Температурни инфекции;
 • Парализа;
 • Състояние на тежко изтощение;
 • Психични заболявания;
 • Заболявания на кръвосъсирването;
 • Пейс мейкър или други електрически или механични импланти;
 • Тежка сърдечна аритмия;
 • Несъвместимост с прием на Marcumar и други антикоагуланти;
 • Състояние след органна трансплантация;
 • Отворени или възпалени рани;

Цена на една процедура: 50 лв