Кръвен тест за хранителна непоносимост ImuPro

ImuPro е иновативен кръвен тест, специално създаден за диагностициране на хранителни алергии от тип 3, познати като непоносимости. Класическите хранителни алергии тип 1 и 2 предизвикват увеличение на IgE антителата. За разлика от тях, непоносимостите водят до увеличаване на IgG. Поради спецификата на тези антитела, често симптоматиката при хранителни алергии от трети тип се появяват със забавяне. Това прави трудно свързването на симптоматиката с конкретната причина за появата й и предизвиква объркване у пациентите. На пръв поглед може да изглежда, че симптомите, които имате не са свързани помежду си и нямат общо с начина ви на хранене. ImuPro е лесен, безопасен и точен начин да се диагностицира състоянието ви и да се намери най-доброто лечение за него.

Какво представлява ImuPro и защо да изберете именно него

ImuPro е високоспециализиран кръвен тест, който дава подробна информация относно най-често срещаните съвременни алергени, реакцията на тялото спрямо тях и потенциалните методи на лечение. За теста се използва кръвен серум, който може да бъде получен венозно или капилярно. Капилярното вземане на кръв е изключително лесно – при нужда ние ще ви предоставим комплект, който ще получите на избран от вас адрес. Пробата ви се предоставя на немска лаборатория, която използва метода ELISA. Според индивидуалните ви нужди и мнението на лекуващия лекар се тестват между 22 и 270 различни храни. Експертите измерват нивата на IgG антителата и ги категоризират, като “незавишени”, “завишени” и “много завишени”.

Заедно с резултатите си ще получите подробни индивидуални напътствия, относно промените, които трябва да въведете в хранителния си режим. Обикновено пациентите преминават през различни етапи – елиминационна диета, ротационен принцип на хранене и проследяемост на състоянието. С всичко това ще ви се предложат и примерни рецепти, подходящи за вашите конкретни резултати. Във всеки един момент след извършването на теста имате достъп до персоналния си профил и може да се свържете с ImuPro консултант.

За повече информация посетете: www.imupro.bg

Хранителни алергии от забавен – какво представляват

Хранителните алергии от забавен тип се различават по типа антитела, които се активират в тялото след консумация на алерген. Класическите алергии са свързани с отделяне на IgE, докато при алергиите от забавен тип се наблюдават завишени IgG антитела. Подобен тип алергии се класифицират като тип 3 и са познати още като хранителни непоносимости.

Специфичното при тях е, че симптомите могат да се появят до 3 дни след консумацията на алергените и на пръв поглед могат да нямат никаква връзка помежду си. Това, което се случва е, че имунната система отделя въпросните антитела и предизвиква възпалителен процес в организма. След това IgG се наслагват в различни тъкани, органи и системи и предизвикват разностранни неприятни усещания. Най-често срещаните симптоми на хранителните алергии от забавен тип са:

 • Подуване и задържане на течности;
 • Резки промени в теглото, обикновено напълняване;
 • Кожни проблеми – акне, атопичен дерматит, псориазис;
 • Храносмилателни нарушения – запек, диария, газове, подуване, киселини и други;
 • Проблеми с концентрацията и паметта;
 • Нарушения в нивата на хормоните;
 • Автоимунни заболявания;
 • Главоболия и мигрени;
 • Депресивност или хиперактивност;
 • Ставни заболявания;
 • Хронична умора;
 • Нарушаване на спортната форма

Към по-сериозните последици от този тип алергии спадат автоимунни заболявания, аутизъм, нарушения във функцията на щитовидната жлеза, артритни заболявания и васкулит.

Благодарение на ImuPro могат да се установят точните причинители на завишените IgG антитела, както и техните нива. С резултатите си ще получите и протокол за промяна на хранителните навици, който ще минимизира симптоматиката или дори ще я премахне напълно.

ImuPro имат 5 различни вариации, които тестват различни на брой потенциални алергени

ImuPro Screen е базовият тест, с който се изследват 22 храни. Благодарение на него може прецизно да се установи глутенова непоносимост, различна от целиакия. С резултатите си получавате и индивидуален доклад.

ImuPro Screen+ тества 44 храни. Той също идва с персонализиран доклад.

ImuPro Vegetarian тества 90 на брой вегетариански храни. Може да установи глутенова непоносимост и реакции към най-често консумираните вегетариански храни. Освен персоналния доклад ще получите ръкводоство за хранене.

ImuPro Basic тества 90 храни от всички категории. Може да установи глутенова непоносимост и популярни 90 храни. Ще получите индивидуален доклад и ръководство за хранене, но без книга с рецепти. Той Ви дава възможност да надградите изследването в рамките на 6 седмици със същата кръвна проба.

ImuPro Complete вклчва 270 храни. Установява глутенова непоносимост, различна от целиакия и пълен спектър храни, консерванти, добавки. Заедно с резултатите си ще получите персонален доклад, ръководство за хранене и книга с рецепти. Включва също IgG скрининг за Candida.

ImuPro концепция

Специфичното на ImuPro е не само точността на самото тестване. При получаване на резултатите си ще ви бъде даден персонализирана информация как да промените хранителния си режим, така че да облекчите или елиминирате напълно хранителната непоносимост. Тези насоки са разпределени в 3 стъпки.

Стъпка 1 – елиминационна фаза

По време на тази фаза в рамките на 4-дневен ротационен цикъл може да консумирате всички храни, освен тези, към които има завишени нива на антитела. Напълно се отстраняват храните, които предизвикват резултат на „много завишени“ IgG. По този начин на тялото се дава възможност да прекъсне възпалителните процеси.

Стъпка 2 – провокационна фаза

Една по една се реинтегрират изключените храни. Така се установява с голяма точност храните, които са най-провокиращи.

Стъпка 3 – стабилизираща фаза

По време на този период ще трябва да избягвате провокиращите храни в рамките на минимум 12 месеца. Това позволява на антителата да се разсеят от организма. След стабилизиращата фаза мжое да се започне нов цикъл провокираща фаза.

Има храни, които ще трябва да избягвате до края на живота си. Храните, които не предизвикват реакция по време на стъпка 2 можете да реинтегрирате спокойно в дневното си меню в 4-дневен ротационен цикъл.

Цени

Лаборатория CTL, Germany
 • ImuPro Screen (22 храни): 180 лв
 • ImuPro Screen Plus (44 храни): 280 лв
 • ImuPro Basic (90 храни): 480 лв
 • ImuPro Complete (270 храни): 1090 лв
 • ImuPro Vegetarian (90 храни): 480 лв
Надграждания:
 • ImuPro Screen до ImuPro Screen Plus – доплащане 196 лв
 • ImuPro Screen до ImuPro Basic – доплащане 378 лв
 • ImuPro Screen до ImuPro Complete – доплащане 958 лв
 • ImuPro Screen Plus до ImuPro Basic – доплащане 358 лв
 • ImuPro Screen Plus до ImuPro Complete – доплащане 918 лв
 • ImuPro Basic до ImuPro Complete – доплащане 610 лв