Биорезонансна терапия

Биорезонансната терапия е вид терапевтичен метод, който се прилага в холистичната медицина. При нея се използва специална апаратура, която регулира честотите на трептене на тялото, различните му органи и системи. Доказано е, че всеки здрав орган има специфични вълни на трептене. При биорезонансната терапия се цели елиминиране на поталогичните трептения и връщане именно на „здравите“ честоти към органите, за които са предназначени.

Какво е биорезонанс

Резонанс буквално означава „трептене“, „ехо“ или „вибрация“. Био е индикатор за жив организъм. Биорезонансната терапия се занимава с честотите на трептене на живите организми. Учените са установили, че всеки жив организъм – човешкото тяло, тялото на всяко животно, както и на растенията, микроорганизмите, бактериите и микробите всички те имат специфична вибрация. Дори токсините, различни отрови, химикали или тежки метали имат отличаващи ги вибрации.

На базата на тази информация може да се извършва, както диагностика, така и лечение на организма. При диагностицирането с биорезонанс се следи дали в тялото се наблюдават честоти на трептене, които индикират наличието на токсини, патогени, антигени, гъбични и вирусни колонии. Терапевтичната практика цели да върне дадената система, тъкан или орган към оптималната им вибрация и така да възстанови здравето.

От какво се повлияват здравословните честоти на трептене

Освен от наличието на някои видове микроорганизми, честотите на трептене на различните системи и органи се повлияват и от разнообразни стресори от околната среда. Такива са нискокачествената храна, замърсените въздух и вода, тютюнопушенето, прекомерната употреба на алкохол, недоспиването, високите нива на ежедневен стрес. Всички те „понижават“ вибрацията на електромагнитното поле на тялото ви и са предпоставка за здравословни проблеми.

Биорезонансната терапия е цялостна медицинска дисциплина и се препоръчва при множество съвременни както остри (грип, отит, ангина, бронхит, цистит и др), така и хронични заболявания, като интоксикации, инфекциозни процеси, алергии, фибромиалгия, чревна дисбактериоза, отпадналост, вътрешни възпаления и автоимунни състояния. Тя е изключително подходящ подкрепящ метод към лечението на хронични състояния от всякакъв тип и оказва положителен ефект при отказване от вредни навици и пристрастявания (като тютюнопушене).

Как се извършва биорезонансна терапия

При самата процедура на специфични места по тялото ви ще бъдат поставени електроди. Чрез тях от организма се получават негативни вибрации, след което филтрираните и конверсирани позитивни вибраци се подават обратно, с цел да изпълняват конкретни функции и въздействат на определени органи и системи.

Биофизичната биорезонансна технология използва схема на инверсия. При нея се цели произвеждане на огледален образ на нехармоничните трептения. Когато огледалните честоти се подадат към тялото, те започват да резонират с водните му молекули. Дисхармоничните честотни модели започват да се разрушават, тъй като не могат да трептят на такава вибрация.

При този процес токсините започват да се освобождават към кръвния поток, за да бъдат изхвърлени чрез детоксикиращата система на тялото. Ето защо при биорезонансната терапия пиенето на вода е изключително важно. Така подпомагата естественото пречистване на организма си. Със същата схема на инверсия се елиминират потогенни микроорганизми, алергени и различни токсични химикали.

Освен чрез схема на инверсия, бирезонансът може да функционира и чрез усилване и оптимизиране нивата на трептене на определени органи. Когато към дадения орган се подават специфични честоти, той може да се върне към оптималната си функция. Това не просто активира конкретното място, но и подпомага цялостните възстановителни сили на организма.

Целта на Биорезонансната терапия е да се намалят или премахнат ефектите от стресовите фактори на средата и така да се намалят или елиминират свързаните с това симптоми и в същото време да се засилят физиологичните сили на организма.

Ститистически факти за ефективността на биорезонансната технология, която използваме

През 2005 година немският експерт Ханс Брюгеман представя проучване, проведено от немски практикуващи лекари при използването на технологията Bicom – Regumed. Общият брой на участниците в проучването е  241 664 пациенти, при които са били изчерпани всички форми на конвенционалната медицина в 396 практики. Всеки един от тях получава Bicom терапия, след която:

 • 46.7% от тях вече не показват никакви симптоми;
 • 34% са получили значително подобрение;
 • 13.1% регистрират малко подобрение;
 • само 6.25% не се показали никакви симптоми на подобрение.

Bicom биорезонансната терапия се препоръчва при голямо разнообразие от здравословни проблеми. Подходяща е за алергии, алергични реакции и непоносимости, метаболитни проблеми, травми, проблеми с опорно-двигателния апарат и хронични заболявания (като мигрени и други).

При провеждането на биорезонансна терапия нашата практика показва, че над 90% от пациентите с пристрастяване към цигарите отказват тютюнопушенето.

Видове биорезонансна терапия

Можете да се възползвате от три специфични разновидности на биорезонансна терапия, както и от биорезонансна диагностика, за която ще намерите повече информация в списъка ни с диагностични методи.

Различните видове биорезонансна терапия се извършват с различни апаратури, всеки от които имат доказан ефект при специчните състояния, за които е създаден. Изборът на конкретен вид терапия се прави от лекуващия лекар след консултация с пациента. Подбираме внимателно апаратурата, която ще бъде оптимално полезна за вашите конретни нужди. В някои случаи е препоръчително комбинираното използване на всички видове биорезонансна терапия.

Bicom биорезонансна терапия се извършва с немска апаратура Bicom. Технологията включва над 400 предварително зададени лечебни програми. По тялото се поставят електроди, чрез които уредът събира входящата информация на пациента. Събира се информация и чрез входяща чаша за биологични секрети, патогени и други препарати.

При самата терапия лечебните честоти на трептене се подават чрез т.нар модулационна подложка, върху която пациентът сяда или ляга. Здравословни вибрации могат да се подават и чрез електроди. Този уред позволява запис на лечебните честоти върху върху външен носител, като метален чип, масло, спиртен разтвор или хомеопатични гранули. Всеки терапевтичен сеанс трае от 30 до 60 минути.

Wega Select включва всички изброени до тук методи на терапия плюс дуплекс мемори технология (VDS). Тя представлява огромна база препарати - патогени, нозоди, лекарства, органни честоти и т.н.

С тази технология може да се извършва биологичен трансфер на трептения от разнообразни хомеопатични препарати, както и на ниско честотни резонансни вибрации, които съответстват на основните честоти на органи и клетки. Така се гарантира, че здравите вибрации достигат до точните органи, тъкани и клетки. За терапията могат да се използват различни видове масла, хомеопатични гранули и спиртни разтвори, както и т.нар. магнитни карти, които служат като носители на честотите. Терапевтичният сеанс с Wega Select трае между 8 до 20 минути.

Med Matrix е технология, която се грижи за детоксикацията и възстановяването на съединителните тъкани (матрикса на тялото). Това е единственият доказано ефективен метод за грижа за матрикса. Той съчетава три компонента:

 • Лечение с постоянен нискочестотен ток на равни интервали;
 • Петехиален сукционен масаж;
 • Специална енергоинформационна системна терапия /SIT/ - биорезонанс;

SIT позволява интегрирането на лечебни хомеопатични вибрации и собствените вибрации на пациента. Така се поддържа оптималното състояние на клетките на съединителните тъкани.

В допълнение, динамични/ прави магнитни полета поддържат трансфера на системна информация. Това не само почиства физически тъканите, но и генерира нова енергия. Всяка Med Matrix терапия има продължителност от 20-30 минути.

Индикации за Биорезонансна терапия

Множество научни трудове доказват, че всяка материална форма има характеристики на вълни и частици. На този принцип се базира биорезонансната терапия, чрез която могат да се идентифицират честотите на трептене на различни живи организми. При подаване на точни трептения от тялото се извеждат токсините, унищожават се вредните патогени, микроорганизми, вируси, бактерии и гъбички и се оптимизира състоянието на клетките, тъканите и органите.

Различните уреди, които използваме за биорезонансна терапия улавят честотите на трептене на тялото. При установяване на нездравословни трептения се преминава към терапия, при която към тялото започват да се подават високи честоти. Инверсията на патологичните сигнали подпомага лечебните процеси на организма.

Чрез биорезонансната апаратура могат да се установят трептения на различни стресори от външната среда - несъвместими храни, вируси, бактерии, гъби, тежки метали, пестициди и т.н.

Ако тялото реагира негативно на въпросните стресори, ефектът от тях може да бъде напълно премахнат, като се подават обратни трептения на частиците-огледално контраинформационнно изображение.

Биорезонансната терапия има следните ползи за цялостното здраве:

 • Възстановява хармоничната работа на организма;
 • Засилва естествената способност на организма към самовъзстановяване;
 • Способства за извеждане на токсините и тежките метали;
 • Отстранява последствията на различни инфекции – бактериални, гъбични, паразитни;
 • Отстранява негативните последствия на вредните електромагнитни облъчвания;

Този лечебен метод се препоръчва при широк набор от заболявания и здравословни проблеми. Пълен списък на заболяванията и индикациите, които се повлияват положително от биорезонансна терапия ще намерите тук

Списък с индикации по азбучен ред

Алергии

 • алергия към краве мляко;
 • студова алергия;
 • алергия към домашен прах;
 • алергия към неизвестен алерген;
 • алергия към пшеница (глутен);
 • кантактна алергия;
 • алергия към синтетика и тежки метали;
 • алергия към естествени алергини;
 • алергия към стоматологични материали;
 • поленова алегия;
 • маскирана алергия;
 • хранителна алергия.
 • Алергичен отит
 • Активиране на лявата страна на мозъка
 • Активиране на дясната страна на мозъка
 • Астма
 • Артериосклероза
 • Бели дробове – остър процес
 • Бели дробове – хроничен процес
 • Болка след екстракция
 • Болка между рамената
 • Болка в лумбален сегмент
 • Болка във вратна област
 • Болка в зъбна област
 • Болка терапия (специална програма)
 • Бронхит
 • Бъбречна терапия
 • Вагинално течение
 • Ваксинация (баланс след ваксинация)
 • Вегетативна дистония
 • Вени – възпаления
 • Вертиго (виене на свят)
 • Високо кръвно налягане
 • Вирусни заболявания
 • Възпаление на жлъчен мехур
 • Възпаление на пикочен мехур
 • Гадене
 • Гастрит – (вкл. хиперкиселинен)
 • Главоболие
 • Гонартроза
 • Грип
 • Гръбначен стълб – цервикален (шиен отдел)
 • Гръбначен стълб – лумбален (поясен отдел)
 • Гръбначен стълб – блокажи
 • Гуша (щитовидна дисфункция)
 • Депресия (фармакогенни, соматогенни и ендокринни причини)
 • Детоксикация – обща (черен дроб, бъбреци, лимфна система)
 • Диария (регулиране чревна функция, подобряване на чревна флора, регулиране на стомашна хиперкиселинност, чревно възпаление)
 • Дисбактериоза
 • Дискова херния
 • Дископатия
 • Електро-смог (премахване електромагнитно влияние)
 • Енергия (дефицит)
 • Жлъчно-каменна болест
 • Инфекции
 • Инфлуенца (грип)
 • Имунитет – слаб
 • Имунодефицит
 • Кандида терапия
 • Кашлица – суха
 • Киста в коремната област
 • Кожни заболявания (детоксикация)
 • Кожни заболявания (лимфни проблеми)
 • Клетъчна регенерация (следоперативно)
 • Клетъчна стимулация (клетъчна стимулация, кислородна стимулация)
 • Колит
 • Колит – улцерозен
 • Коксартроза
 • Липометаболизъм (регулиране)
 • Лифна активация
 • Лимфедем
 • Мастит
 • Менопауза – регулация
 • Менопауза – климактеричен синдром
 • Менструални проблеми (менструални болки, крампи)
 • Метеоризъм
 • Мононуклеоза (специална програма)
 • Мултиплане склероза (допълваща терапия)
 • Мускулна атрофия
 • Мускулни болки
 • Настинка
 • Наднормено тегло
 • Нервна дегенерация
 • Нервна болка – опъваща
 • Нервна система – терапия при възрастни
 • Нервна система – терапия при деца
 • Никотинова зависимост (Non Smoking специална терапия)
 • Нощно напикаване
 • Нощна слепота
 • Очи терапия (неспецифична)
 • Очи – остри болки
 • Отит (остър процес)
 • Отоци
 • Панкреас терапия (регулиране на намалена секреция)
 • Панкреатит (хроничен)
 • Пародентоза (придружаваща терапия)
 • Плексит
 • Пневмония (допълваща терапия)
 • Подобряване на респираторен обем
 • Подобряване на ефекта на хистамина
 • Подобряване на ефекта на серотонина
 • Подобряване на витален капацитет
 • Предоперативна терапия
 • Премахване на енергийни блокажи
 • Постоперативна терапия
 • Премахване на дълбоки блокажи (операции, стрес, алергии)
 • Простатна жлеза
 • Пубертет терапия (момичета) – хормонална регулация, специфична терапия
 • Рак (терапия след химиотерапия)
 • Рак (след оперативна терапия)
 • Раменна става
 • Рани (стимулиране зарастване)
 • Ревматизъм
 • Ревматизъм на меки тъкани (специална програма)
 • Регулиране секрецията на адреналин
 • Регулиране на кръвната циркулация
 • Регулиране на кръвното налягане
 • Регулиране на метаболизма на въглехидратите
 • Респираторен тракт (остра недостатъчност)
 • Респираторен тракт (хронична недостатъчност)
 • Ретина заболявания
 • Сакрум (блокаж на сакрум)
 • Сексуална потентност (специална терапия)
 • Синдром на Роемхелд (гастро-кардиален синдром)
 • Синузит – остър и хроничен, блокирани синуси
 • Спортни травми
 • Стеатоза на черния дроб (Затлъстяване на черания дроб)
 • Стерилитет (специална терапия)
 • Стимулиране ефекта на окситоцина (за неутрализиране употребата на индуциращи детеродния процес химични агенти)
 • Стомах – дегенеративни заболявания
 • Стомах – хиперкиселинност
 • Стомашна болка
 • Стрес от патогени
 • Стрес – соматогенен (възрастни)
 • Стрес – соматогенен (деца)
 • Сърдечен ритъм, регулиране
 • Сърдечни проблеми
 • Тахикардия
 • Тенис лакет
 • Травми (остър процес)
 • Тумори (допълваща терапия)
 • Улцерозен колит
 • Уретер проблеми (възпаление, цистит)
 • Уринарен тракт – инфекции
 • Уши – остри болки
 • Флебит
 • Хемороиди
 • Хепатит (вирусен А,В,С, хроничен хепатит)
 • Холецистит
 • Хормонални нарушения
 • Хормонална терапия – псевдобременност
 • Целулит (придружаваща терапия)
 • Циреи
 • Цистит (остър)
 • Цистит (хроничен)
 • ЦНС – заболявания на централната нервна система
 • Черен дроб (детоксикаци)
 • Черен дроб терапия (хепатит)
 • Черен дроб – жлъчен мехур регулация
 • Чревна микрофлора (регулиране на чревна функция, премахване на влияние на патогени, подсилване на чревна флора)
 • Чревна инфекция
 • Чревна терапия
 • Щитовидна жлеза – хипофункция (активиране)
 • Щитовидна дисфункция
 • Щитовидна хиперплазия
 • Щитовидна жлеза – Базедова болест

Заболявания

Биорезонансната терапия е изключително ефективна при заболявания на опорно-двигателния апарат. Тези заболявания, от типа на дископатия, дискова херния, гръбначни изкривявания, плексити и други, са все по-често срещани в съвремието ни. До голяма степен това се дължи на уседналия начин на живот и дългите часове, които прекарваме пред различни екрани. Времето, прекарано в офиса, в комбинация с лошата двигателна култура, наднорменото тегло и вредните навици увеличават риска от заболявания на опорно-двигателния апарат. Към рисковите групи от тези здравословни проблеми спадат:

 • Активните спортисти;
 • Възрастните хора;
 • Бременните.

Биорезонансната терапия е чудесен неинвазивен и безболезнен начин да се справите с проблемите на опорно-двигателния апарат. С тази терапия могат да се постигнат следните резултати:

 • Премахване на енергийните блокажи (възстановява всички циркулаторни, хранителни и детоксикационни маханизми в засегнатата област) ;
 • Регулиране на кръвообръщението в засегнатата област;
 • Регулиране на детоксикацията (спомага за бърз дренаж на киселинните продукти, резултат от възпалителния процес, неизменна част от всяка травма или хроничен процес);
 • Протововъзпалителен ефект;
 • Терапия на болката (противоболковата част от терапията има значителен ефект, най-вече поради факта, че се премахва мускулната защита и се повишава трофиката в областта);
 • Тъканна регенерация на засегнатата зона.

Предимства на биорезонансната терапия при заболявания на опорно-двигателния апарат:

 • Неинвазивен лечебен метод;
 • Няма болка при терапията и няма риск от усложнения;
 • Може да се комбинира с други терапевтични методи;
 • Не изисква физическа намеса (масаж, докосване, наместване);
 • Не използва вредни лъчения и тежки медикаменти;

Метод на Биорезонансната терапия:

Преди да се премине към самата терапия трябва да се изясни патологията на заболяването.  Броят на процедурите при остри и хронични състояния е различен.

Обикновено в острия стадий се правят 2-3 терапии с 1 ден почивка между тях. При необходимост терапията може да се извършва всеки ден. След успокояване на острия стадий се извършват 2-4 контролни сесии, които се провеждат в рамките на 7 до 10 дни.

При хроничните заболявания терапията се извършва веднъж седмично и изисква между 6 и 12 процедури, за да се види траен резултат. Точният брой ще ви бъде назначен от лекуващия лекар.

Как протича процедурата

Всяка процедура е с продължителност около 60 минути. Пациентът е в удобна лежаща или седяща поза. Върху терапевтираната зона се поставят електродите, които получават нужната информация относно дисбаланса или травмата. От изходящия елетрод се подават здравословните честоти, които индуцират лечебния процес. Биорезонансната терапия няма загряващо или облъчващо действие и не предизвиква никакви специфични физически усещания.

Биорезонансна терапия при опорно-двигателни нарушения

При опорно-двигателни проблеми терапията се индуцира чрез специални нискочестотни програми за възстановяване на нормалната резонансна честота нарушена от травмата или възпалителния процес.

Биорезонансната терапия се препоръчва при следните заболявания и проблеми на опорно-двигателния апарат:

 • Плексит;
 • Радикулит;
 • Ишиас;
 • Дископатия;
 • Дискова херния;
 • Блокажи на гръбначния стълб;
 • Скованост на ставите;
 • Тендинит;
 • Гонартроза;
 • Коксартроза;
 • Спортни травми;
 • Тенис лакът;
 • Фрактури (значително ускоряване на зарастването);
 • Рани (ускоряване на зарастването);

Комбиниране с други терапевтични методи

Има множество случаи, които изискват комбиниране на различни лечебни методи, за да се постигне синергичен ефект и да се елиминират напълно неприятните симптоми. Комбинирането дава по-бърз възстановителен период. Биорезонансната терапия може да се съчетава с различни лечебни процедури. Лекуващият лекар може да ви препоръча да я комбинирате с:

 • Мануална терапия и лечебен масаж;
 • Иглотерапия;
 • Озонова терапия: паравертебрално, подкожно, вътреставно или мускулно озониране;
 • Озонова сауна;
 • Фитотерапия.

Цени

 • Биорезонансен тест: 150,00 лв.
 • Процедура: 50,00 лв.